Klokken en accordeon op hoog niveau in Venray Concert Bevrijdingsdag 5 mei 2021

Klokken en accordeon op hoog niveau in Venray Concert Bevrijdingsdag 5 mei 2021

Op Bevrijdingsdag 2021 biedt de stichting Carillon Venray een concert aan op hoog niveau. Onze beiaardier  Rosemarie Seuntiëns zal samen met accordeonist Dominique Paats feestelijke en sfeervolle muziek laten klinken vanuit de kerktoren van de St. Petrus’Bandenkerk. Met onder meer Franse muziek ‘Sous le ciel de Paris’ van Yann Tiersen en  Italiaanse tango. Het concert van ongeveer 30 minuten, begint klokslag 19.00 uur en opent zoals gebruikelijk met het statige Wilhelmus.

Rosemarie Seuntiëns, die als doel heeft de klokken wereldwijd te promoten voor een groot publiek,  kwam op het unieke idee om dit concert in samenspel te doen met accordeonist  Domenique Paats. Hij is accordeon ‘Die Hard’ in hart en nieren. Bekend van het Malando orkest maakte hij vele internationale tournees en hij speelde tot 2019 bij de Limburgse band Wir sind Spitze.

In de wijde omgeving van de kerk is dit concert goed te horen. Van dit concert worden film en geluidsopnamen gemaakt, zowel van buiten de kerk als in de toren en de flink uitgebreide carilloncabine. Iedereen kan later dit unieke concert terugzien en tevens alvast een kijkje krijgen in de verbouwde kerktoren, waar de nieuwe trappen straks reiken tot op de trans, op bijna 50 meter hoogte. Vanaf daar is er een uniek uitzicht op Venray en de wijde omgeving, bij mooi weer  is zelfs Berg en Dal bij Nijmegen zichtbaar.

Openstelling van de toren laat,  vanwege corona, nog even op zich wachten, maar zodra het mogelijk is, kan iedereen omhoog klimmen door de deels heringerichte torenkamers, langs het Carillon tot op de trans.

Ga terug
© 2021
Created by